Power bi kan echt iets toevoegen voor jouw organisatie. Wil je weten wat? Lees dan verder! Met power bi leer je bijvoorbeeld levendige dashboards te maken voor jouw organisatie. Je kunt een cursus power bi volgen waarbij je kennis maakt met de methode en waarbij je naast dashboards maken er nog meer over leert. Power bi is een product van Microsoft. Met power bi vergroot je het inzicht in je gegevens en de waarde ervan. Het is dus eigenlijk een visuele database op je computer. Je kunt de data eenvoudig delen met collega’s binnen je bedrijf en tevens met relaties buiten je bedrijf. Dankzij de visuele rapportages hebben zij snel inzicht in een bepaald thema. Met power bi kun je vandaag nog, en zelfs gratis aan de slag!

Hoe ziet een cursus power bi eruit?

Zo’n cursus kan virtueel of op locatie gegeven worden en duurt slechts een dagdeel. In afzienbare tijd heb je dus al de fijne kneepjes van het power bi programma onder de knie. Er is geen it-specialist voor nodig om de grafieken te maken, dat kun je simpelweg zelf. Van een trainer leer je alle ins en outs die nodig zijn om er als bedrijf mee te kunnen werken. Middels diverse voorbeeldcasussen leer je als bedrijf wegwijs te worden met power bi. Je kunt diverse databronnen in power bi laden zoals Excel- of Azuredocumenten. Je hebt de mogelijkheid met power bi om werkelijk van alles met die data te doen (zoals opschonen van data of aanvullen). Dit zodat het opnieuw visueel inzichtelijk gemaakt wordt in diverse grafieken, draaitabellen of tabellen, op een manier dat het voor andere partijen snel te overzien is. Je leert uiteraard ook van de trainer hoe je de rapporten eenvoudig kunt delen met collega’s of andere bedrijven. 

Voor wie is zo’n cursus geschikt?

Een course power bi duurt een dagdeel en is geschikt voor iedereen die op een professionele manier data wil visualiseren, en wil delen binnen een organisatie. Hierbij kun je denken aan (informatie)managers, marketeers business analisten of finance/business controllers. Je hebt wel wat basiskennis van het programma Excel nodig om aan de course power bi deel te nemen. Als je de course power bi afgerond hebt kun deelnemen aan de power bi training voor gevorderden. Een combinatie van deze twee cursussen kost €990 per persoon. Het lijkt misschien prijzig maar het kan een enorme investering in je bedrijf zijn voor nu en voor de toekomst. Ben je geslaagd voor beide trainingen? Dan ontvang je na afloop een mooi certificaat waarop staat dat je hebt deelgenomen.

Een voorbeeld uit de praktijk

Stel je bent coördinator van een organisatie. In de praktijk zie je dat organisaties steeds meer werken met Microsoft 365. Een onderdeel daarvan is Sharepoint; veel organisaties gebruiken dit voor hun digitale administratie. Je kunt de data en gegevens van Sharepoint integreren in power bi. En vervolgens kun je er dus van alles mee doen. Zoals het omzetten naar combinatiegrafieken, ring- of trechterdiagrammen, om dit vervolgens te delen met collega’s of andere organisaties. Handig als je bijvoorbeeld het aantal uitgevoerde projecten op jaarbasis visueel snel inzichtelijk wilt maken! Ben je overtuigd geraakt van de voordelen voor jouw bedrijf? Dan kun je je vandaag nog aanmelden voor een interessante power bi training voor meer bedrijfsrendement en succes voor de komende jaren!