Met alleen een prachtige website kom je er als ondernemer niet. Het is wel zaak zoveel mogelijk bezoekers op je website te krijgen. Alleen dan is het een nuttig instrument en meer dan alleen een online visitekaartje. Met een goede website wil je uiteindelijk de omzet verhogen.

 

Waar zijn je klanten en hoe wek je hun interesse voor jouw producten en diensten?

Als we spreken van leadgeneratie, dan doelen we op het gehele proces om potentiële klanten te ontdekken en om hun interesse te wekken voor jouw diensten en producten. Het is een zeer interessant proces en een proces dat expertise en ervaring vraagt. In het verleden gebeurde leadgeneratie – al heette het toen anders- ook offline. Denk maar eens aan een beurs en netwerkbijeenkomsten. Leadgeneratie is tegenwoordig echter vooral een online aangelegenheid.

 

Varamedia.be richt zich bij leadgeneratie op SEO

Ben je ondernemer en onderken je het belang van leadgeneratie, dan besteed je dit bij voorkeur uit aan een specialist. Je hebt zelf niet de tijd en mist de kennis van zaken om dit goed ten uitvoer te brengen. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld www.varamedia.be, een onbetwiste specialist op dit gebied. Daarbij focust het bedrijf zich vooral op het optimaliseren van SEO.

 

Specialisten richten zich liever op organische groei

Varamedia.be richt zich met name op Nederlandse en Belgische bedrijven die actief zijn  in de bouw, automotive,  accountancy en de juridische sector. Ook high price retail is een doelgroep.  Uiteraard kennen de specialisten van deze onderneming ook de mogelijkheden die betaalde diensten bieden, in de vorm van bijvoorbeeld Google Ads. Liever echter blijven ze zich richten op organische groei, op een betere SEO dus.

 

Linkbuilding en het optimaliseren van de belangrijkste zoekwoorden

 SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. De bedoeling van deze werkwijze is om te zorgen dat je met je website hoger in de Google ranking komt. Dat gebeurt door het optimaliseren van de belangrijkste zoekwoorden, het schrijven van duidelijke en vooral relevante content, linkbuilding en het zorgen voor een technisch perfect werkende website. Alleen als sprake is van perfecte SEO kun je ook daadwerkelijk en zonder te betalen hoger komen in de Google ranking. Hoe hoger je komt, hoe beter het is en hoe eerder mensen doorklikken naar jouw website. Je interesseert ze eerder voor jouw website en jouw producten en diensten. Het is een gegeven dat hoe meer bezoekers er op je website komen, hoe meer omzet je gaat maken. Alleen door een perfecte SEO kun je ook online groeien en een speler van belang worden.  En daar is het ontwikkelen van de website ook om te doen geweest. Met een optisch leuke website alleen lok je geen extra klanten en zul je nooit veel omzet genereren. Als je verstandig bent, dan besteed je SEO en dus leadgeneratie uit aan de professional. Kun jij blijven doen waar jij goed in bent.