Waarom je als werkgever moet kiezen voor elektrische leaseauto’s? Elektrisch rijden biedt behoorlijk veel voordelen ten opzichte van een auto met een verbrandingsmotor. Wat deze voordelen precies zijn zullen we je uitleggen in dit artikel. 

Lagere verbruikskosten 

Elektrisch rijden is in de meeste gevallen zuiniger dan een benzine- of dieselauto. Ook wanneer je de hoeveelheid verbruikte stroom omrekent naar brandstofverbruik. Daarnaast profiteer je van lage bijtelling en gunstige maandtermijnen door bijvoorbeeld de milieu-investeringsaftrek.  

Beter voor de natuur 

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor veel bedrijven. Natuurlijk kan je letten op het aantal verspilde printjes of weggegooide koffiebekers. Echter, je maakt een groter verschil wanneer je het vervoer van je medewerkers aanpakt. Elektrisch rijden draagt bij aan de duurzaamheid van jouw bedrijf. Rijden in een elektrische auto veroorzaakt namelijk geen CO2 uitstoot.  

Genoeg keuze 

Steeds meer autofabrikanten bieden hoogwaardige elektrische auto’s aan. Genoeg keuze dus! Wat voor soort auto je ook zoekt, er is altijd wel een elektrische versie beschikbaar. Zo lease je bijvoorbeeld de Kia e-Niro en de Skoda Enyaq gemakkelijk via Mobility Service. Ben je op zoek naar een bedrijfsbusje? Ook hier zijn enorm veel elektrische varianten van beschikbaar.  

Gemakkelijk opladen 

Het opladen van een elektrische auto gedoe? Helemaal niet! De Nederlandse laadinfrastructuur behoort tot de top van de wereld. Daarnaast is het gemakkelijk om je auto thuis of bij het bedrijf op te laten. Stoppen voor brandstof is niet meer nodig.  

Laat je adviseren 

Ben je enthousiast geworden over het leasen van een elektrische auto? Laat je altijd goed adviseren over welke auto bij jou past. Ben je als zakelijke rijder veel onderweg? Dan is het misschien slim om te kiezen voor een elektrische auto met een hoog snellaadvermogen. Zo kan je na 20 minuten snelladen weer snel jouw weg vervolgen.