Online Marketing is in deze moderne tijd niet meer weg te denken voor vrijwel ieder bedrijf. Zowel een startende ondernemer als een MKB bedrijf of zelfs multinational heeft te maken met deze vorm van promotie. Wat is online marketing precies en waarom is dit voor ieder bedrijf de belangrijkste manier van promotie? In deze blog lees je er meer over. Aan de hand van social media marketing en een andere bekende vorm, namelijk Adwords van Google, lees je de voor- en nadelen.

 

Waar moet je aan denken bij social media marketing

Misschien zit je voor jezelf als op Facebook of Instagram, maar doe je dit nog niet, of niet voldoende voor je bedrijf. Toch zitten jouw klanten ook op social media en is dit een goed platform om bekendheid te geven aan je bedrijf. Als je niet zelf je Instagram, Facebook, LinkedIn of een ander kanaal wilt bijhouden, dan kun je bijvoorbeeld social media marketing GMU.online inschakelen om dit voor jou te doen.

 

Een SEO Specialist voor het MKB

Wanneer je een MKB bedrijf hebt, is het goed om een SEO Specialist mkb in te schakelen. Zo iemand weet meer van het MKB en heeft vaker voor bedrijven van deze omvang gewerkt. Op het gebied van marketing en zeker van SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie, is het belangrijk om de wegen te kennen die je kunt toepassen voor promotie. Denk aan het hebben van de juiste partners of het hebben van eigen sites die voor jou ingezet kunnen worden. Wanneer je met SEO aan de slag gaat, is het hebben van de juiste partij om mee samen te werken cruciaal in het slagen van jouw SEO campagne en het beter gevonden worden in Google.

 

Adwords google partner wanneer je in Google wilt adverteren

Wanneer je op Google wilt adverteren, kun je dit doen via Adwords. Adwords zijn die tekst advertenties die bovenaan de resultaten staan. Je kunt zelf hiermee aan de slag, maar een bedrijf inhuren, een Adwords Google partner kan je veel geld besparen. Zij weten beter hoe ze een winstgevende campagne kunnen omzetten. Aangezien Adwords per bieding per click gaat, wordt dit automatisch gedaan. Je betaalt afhankelijk van het zoekwoord van een paar cent tot een paar euro per klik. Je betaald dus voor de bezoekers op je site. Doe dit dus alleen als je site al goed voor elkaar is, anders is het natuurlijk zonde van je geld.